• Почетна
  • Новости
  • „Зеленило“ учествовало у чишћењу шеталишта и приобаља реке Саве

„Зеленило“ учествовало у чишћењу шеталишта и приобаља реке Саве

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд учествовало је данас у чишћењу шеталишта  и приобаља реке Саве, на иницијативу Градске општине Савски венац и ЈВП  „Србијаводе“.

Учесници акције су чистили обалу од Чукаричког рукавца (део испод моста  на Ади), све до моста Газела. У акцији су учествовали и ЈКП "Градска  чистоћа", ЈКП "Београдски водовод и канализација", као и водопривредних  предузећа ЈВП "Београдводе" и "Галовица", али и велики број грађана са  територије општине

Неколико десетина камиона укључено је у одвожење сакупљеног отпада, кабастог смећа и растиња.

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић изразила је задовољство јер се велики број суграђана и јавних комуналних предузећа укључило у акцију.

- „Захваљујем предузећу Србијаводе, као и јавним комуналним предузећима  што су подржали иницијативу Општине и њених грађана да се уреди овај  потез. Велики одзив грађана је потврда да желе да имају чисту и уређену  општину, а ми ћемо наставити да улажемо напоре да им обезбедимо  квалитетне услове за живот јер нам је циљ да место на ком живимо и радимо буде чисто, здраво и лепо.“ - истакла је Ирена Вујовић.

© ЈКП Зеленило-Београд