"Зеленило" испунило жељу једанаестогодишњем дечаку

Данас је ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд имало велико задовољство да једном дечаку са Вождовца помогне да испред своје зграде засади бор.

Марко нам се у септембру обратио писмом у коме је изразио своју велику жељу. Сада, када је прошао период вегетације и када су настали повољни временски услови за садњу, дошло је време да се упознамо са њим и ту жељу му испунимо.

Уз помоћ запослених у „Зеленилу-Београд“ Марко је засадио једну посебно декоративну врсту бора- Вајмутов бор. Сигурни смо да ће ово стабло бити прави украс насеља Степа Степановић.

Како нам је рекао, на идеју да улепша простор испред зграде у којој живи дошао током једне шетње приликом које је наишао на велико и лепо стабло које му се много свидело.

-„Осим што сам желео да улепшам површину испред зграде, овим поступком сам хтео да дам идеју и подстакнем своје другове из насеља и школе да се и они потруде и засаде своје стабло. Надам се да ће ћемо тако успети у томе да у нашем крају буде више дрвећа и да ћемо живети у лепшој средини.“- рекао је Марко и обећао да ће водити рачуна о овом дрвету тако што ће га редовно заливати и обилазити.

Нас у ЈКП „Зеленилу-Београд“ посебно радује када сретнемо и упознамо децу која су свесна значаја дрвећа у граду. Увек смо расположени да им помогнемо у остварењу њихових замисли и жеља које се тичу очувања зеленила и уређења површина.  Надамо се да ће их бити све више јер, ако су као деца одговорни према окружењу и, као Марко, истрајни у остварењу својих идеја, можемо се надати да ће учинити још много више добрих и племенитих ствари када постану одрасли људи.  

© ЈКП Зеленило-Београд