• Почетна
  • Новости
  • „Зеленило-Београд“ са осталим предузећима обележило Дан комуналне делатности

„Зеленило-Београд“ са осталим предузећима обележило Дан комуналне делатности

У суботу, 07. септембра, испред Скупштине града  обележен је Дан комуналне делатности. У обележавању овог дана учествовало је и ЈКП „Зеленило-Београд“ које је заједно са осталим предузећима на штанду испред Скупштине града приказало грађанима део механизације и упознало их са делатностима којима се бави Предузеће.

На платоу испред Старог Двора Градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и главни градски урбаниста Марко Стојчић обишли су штандове београдских комуналних предузећа,  упознали се са њиховом механизацијом и разговарали са радницима. 

„Зеленило-Београд“ су, заједно са генералним директором Слободаном Станојевићем, представили запослени у предузећу.

Весић је у истакао да је ово историјски дан, као и моменат да Град Београд и грађани кажу хвала радницима комуналих предузећа.

–У комуналаном систему Града Београда ради више од 20.000 људи. То су људи који одржавају паркове, који је греју овај град, који га чисте и снабдевају водом, који воде рачуна о паркирању и превозу, али и о животињама, комунланом реду и осветљењу. За њих не постоји радно време, не постоји викенд и празници јер комунални систем мора да функционише сваки дан, и то је наша обавеза према грађанима Београда – истакао је Весић.

Запослене у комуналном систему обишао је и Градоначелник Београда и том приликом изјавио: - Обележавањем дана комуналне делатности започињемо једну лепу традицију која има за циљ исказивање поштовања према запосленима у комуналном систему Града као и истицање значаја ове делатности за Град Београд – рекао је градоначелник.

Први човек Београда сматра да је обележавање овог дана прилика да се грађани упознају са свим комуналним услугама које им Град пружа као и са људима који раде овај посао. Ефикасно функционисање комуналног система је веома важно за сваки град. Најбитинија карика у том систему је човек. Наши запослени својим преданим радом током читаве године, сваки дан, пуна 24 часа, чине да Београд функционише добро и у интересу свих наших грађана. – навео је Радојичић.

Градоначелник је додао да му је важан  свакодневни контакт са комуналним службама Града истичући да је овај посао често веома захтеван.

- Свестан сам да њихов посао није лак и да изискује пуно одрицања, зато се трудим да непосредно и редовоно комуницирам са њима, да их обилазим и пружам им подршку. Важно ми је да буду задовољни условима у којима раде јер уз њихов труд Београд је сваки дан функционалнији, бољи и лепши град, град који се развија у добром правцу - закључио је градоначелник.

Дан комуналне делатности установљен је на седници Скупштине града Београда јула месеца ове године, када је одлучено да се обележава прве субота у септембру.

Догађају су присуствовали Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, директори београдских комуналних предузећа и представници синдиката.   

© ЈКП Зеленило-Београд