Због јаке кошаве, екипе „Зеленила” у сталном дежурству

Због изузетно јаке кошаве, која у Београду дува јачином од око 20 километара на час, оперативни тим за хитне интервенције ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд дежура 24 часа, а у више наврата саниране су напукле и поломљене гране и ветроизвале. У Булевару војводе Путника, услед тежине крошње, а под налетима ветра олујне јачине, извалило се здраво стабло кестена и пало на возило у покрету. Екипе ЈКП „Зеленила – Београд” одмах су изашле на терен и санирале стабло, што је била једна од седам интервенција током кошаве.

У возилу су се, приликом пада стабла, налазиле две особе које су тренутно на прегледима у дежурној здравственој установи. Стабло кестена се налази у редовном Програму одржавања нашег Предузећа и оштећеним суграђанима ЈКП „Зеленило – Београд” надокнадиће штету по утврђеној процедури.

Стабло је у тренутку ветроизвале било потпуно здраво. Услед продужене вегетације, због, за ово доба године, повишених температура, стабла још увек нису одбацила лисну масу као ни плодове, стога су крошње изузетно тешке, што доводи до извала здравих стабала под ударима ветра.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала, која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету Центру за информисање овог предузећа радним даном од 7.30 до 15.30 часова на број телефона 2630-506, а после тог времена дежурној служби у Булевару војводе Мишића 85а, на број телефона 2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а.

© ЈКП Зеленило-Београд