Завршена санација игралишта у Панчићевој улици

Председник општине Стари град Радослав Марјановић и генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободан Станојевић обишли су данас обновљено дечје игралиште у Панчићевој улици.

„Пре свега желим да се захвалим станарина овог краја на чију иницијативу је обновљено ово игралиште. За нас су оваква игралишта најважнија јер омогућавају деци да квалитетније проводе време у свом крају. Захваљујем се на подршци и „Зеленилу-Београд“ које је радило на санацији овог игралишта.“ –рекао је Марјановић.

На предметној површини извршени су радови који су  обухватили  комплетну поправку застора стаза и платоа, као и обнову игралишта.

Пешачке комуникације су израђене од бетонских плоча, оивичене ивичњацима, а на делу где је су постављени реквизити за игру деце израђена је подлога од ливене гуме у црвеној боји.

„Сваки пут када урадимо обнову неког игралишта наилазимо на задовољство грађана, поготово зато што су ова игралишта сада стандардизована, са подлогом која повећава безбедност. Заједно са травњаком овде у Панчићевој улици је обновљено око 2000 квадрата зелене површине. ЈКП „Зеленило-Београд“  је у периоду од 2014.године, па до данас извршило санацију или изградњу различитих садржаја на око 340 локација на територији 10 градских општина, од чега је на 168 локација извршена санација или изградња дечјих игралишта. Сарађујемо са свим општинама по питању оваквих пројеката, али радимо и све редовне послове који су обухваћени годишњим програмом радова. У овом тренутку је активно неколико градилишта на којима се обнављају зелене површине, а у току је и кошење које нам је тренутно такође приоритет. „- рекао је Слободан Станојевић.

Сви реквизити на игралишту су предвиђени за узраст од 2-12 година, израђени у потпуности према важећим стандардима безбедности дечијих игралишта. Постављено је шест реквизита из новог програма ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд и то пењалица, клацкалица, љуљашка, две њихалице и један комбиновани реквизит.

Од парковског мобилијара постављено је седам бетонских клупа са наслоном и три ђубријере.

© ЈКП Зеленило-Београд