Засађене нове саднице на шеталишту у близини куле Небојша

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посадила је данас саднице на Старом граду и поручила да је озелењавање, посебно градских зона, од изузетног значаја за квалитет ваздуха који удишемо.

Министарка је саднице посадила заједно са председником те општине Радославом Марјановићем и генералним директором ЈКП “Зеленило-Београд“, Београд Слободаном Станојевићем, а акција је део пројекта "Озелени Стари град“, који се реализује уз подршку министарства. Уз техничку подршку ЈКП "Зеленило-Београд", Београд засађен је нови дрворед дуж бициклистичке стазе, на потезу од Споменика браниоцима Београда ка Небојшиној кули.

-“Драго ми је што учествујем у садњи дрвореда за будуће генерације Београђана. Важно нам је да озеленимо што више градских зона, а у том послу министарство је поуздан партнер градовима и општинама и наставићемо да подржавамо добре пројекте” - поручила је Вујовић.

Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град навео је да ће се садња наставити и у наредним данима на простору насеља 25. мај.

-“Кренули смо од приобаља јер велики број наших суграђана и комшија своје слободно време проводе уз реку. Циљ нам је да у наредним годинама на територији наше општине засадимо велики број садница дрвећа како бисмо живот у центру учинили бољим и пријатнијим. У остварењу тог циља подршка Министарства заштите животне средине нам је важна и значајна, и надам се да ћемо кроз овакве конкретне пројекте наставити сарадњу” – рекао је Марјановић.

Министарка Вујовић је подсетила да је за суфинансирање пројеката пошумљавања и озелењавања широм Србије, ресорно министарство издвојило 100 милиона динара и додала да је Стари град међу 38 општина и градова којима су додељена средства за ту намену.

- “Желим да похвалим општину Стари град и све друге локалне самоуправе у Србији које су кандидовале добре пројекте на нашим конкурисма и тиме показале да је сегмет заштите животне средине високо постављен у њиховом раду. Све активности које су усмерене ка унапређењу квалитета животне средине, а генерисане су са локала, доприносе побољшању укупне еколошке слике Србије” - истакла је Вујовић.

© ЈКП Зеленило-Београд