Засађене нове саднице на шеталишту поред Дунава

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд заједно са Друштвом за реосигурање „Дунав Ре“ засадило је 16 стабала црвенолисне шљиве уз шеталиште поред Дунава у близини СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Уз симболично пресецање врпце, овај нови дрворед предат је граду и грађанима Београда који ће уживати у његовој лепоти, посебно у пролеће када стабла буду у пуном цвету. 

Садњи су присуствовали државна секретарка Министарства животне средине Јелена Танасковић, генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободан Станојевић, заменик председника општине Стари град Александар Тодоровић, представници Друштва за реосигуравање „Дунав Ре“ и других осигуравајућих кућа којима је „Дунав Ре“ поклонила по једну садницу.

На територији Београда, кроз Програм редовног одржавања јавних зелених површина, ове године је планирана садња преко 4.000 нових садница. До сада је у 2021. години, реализована садња преко 3.000 садница .

Стална и континуирана садња нових стабала је свакако још једна потврда одговорног односа према  очувању и унапређењу зеленог фонда Београда и потребама наших суграђана да живе и бораве у што здравијој и пријатнијој средини.

© ЈКП Зеленило-Београд