• Почетна
  • Новости
  • Висеће саксије са цвећем од друге петље Арена до бензинске станице „Змај“

Висеће саксије са цвећем од друге петље Арена до бензинске станице „Змај“

Радници ЈКП Зеленило-Београд поставили су овог пролећа у најпрометнијим београдским улицама висеће саксије са цвећем на стубове јавне расвете, а тренутно је у завршној фази њихово постављање на деоници Аутопута, од петље „Ласта“ до аеродромa Никола Тесла. По окончању радова, који се иначе, по први пут обављају на аутопуту кроз Београд, у дужини од 22 километра, овај правац биће украшен тако што ће на укупно 492 стуба јавне расвете бити постављене укупно 984 саксије са цвећем. 

До сада је на потезу од Мостарске петље до Сава центра постављено 96 саксија на 48 расветних стубова, од Сава центра до друге петље код Арене 104 саксије на 52 стуба, на потезу од аеродрома Никола Тесла до Аутопута постављено је 66 саксија са мушкатлама на 33 стуба, а на правцу од бензинске пумпе „Змај“ до друге петље Арена постављено је 186 саксија на 93 стуба расвете. Да би се биљке боље одржале, обезбеђен је и потребни систем за заливање.

Почетком наредне недеље почеће припремни радови и за постављање саксија са цвећем, уградњу носача и заливних система у разделној траци аутопута, на деоници од моста Газела до петље „Ласта“ где ће бити постављено још 320 саксија са декоративним биљкама.

Сви радови обављају се у фазама како се не би успоравао саобраћај на аутопуту и како радови не би ометали кретање Београђана кроз град.

У протеклом периоду још неколико улица у Београду оплемењено је на овај начин. Улица Кнеза Милоша улепшана је са 202 саксије са мушкатлама на 101 стубу расвете. Мушкатле ће цветати и у Булевару ослобођења који ће красити 96 саксија са овим цвећем, а Београдску улицу 44. У Рузвелтовој улици постављено је 58 саксија са берберисом и сезонским цвећем, а иста комбинација биљака је и у улици Мије Ковачевића где су постављене 62 саксије на 31 стубу јавне расвете.

© ЈКП Зеленило-Београд