Вертикално озелењавање на Сајму

Новитет, који ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд врши, када је улепшавање Београда у питању, јесте и вертикално озелењавање дуж саобраћајница.

После Булевара Михајла Пупина, овакав начин улепшавања саобраћајнице радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд извели су у току данашњег дана у улици Булевар Војводе Мишића на Сајму, на општини Савски венац. На металну заштитну ограду на разделној траци, у дужини од 100 метара, постављено је 600 комада саксија у којима је засаћено преко 4500 комада сезонског цвећа, шибља и перенама различитих врста, чиме је постигнута динамика вертикалног озелењавања.

Биљке разних боја и облика листова и цветова дају текстуру и колорит заштитној огради на разделној траци ове прометне саобраћајнице.  Како би се биљке одржале постављен је аутоматски систем за заливање „кап по кап“.

Овај својеврсни „зелени зид“ дуж саобраћајне разделне траке, у једном од најпрометнијих булевара у граду, допринеће лепшем изгледу окружења и саме саобраћајнице, смањењу буке и апсорбоваће загађујуће материје из ваздуха  које потичу од великог броја аутомобила.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд непрестано настоји да оваквим и сличним иновативним и савременим решењима, побољша квалитет живота у престоници и допринесе лепшем изгледу како слободних зелених површина, тако и површина уз прометне булеваре и саобраћајнице. На овај начин ће возачима, путницима у градском превозу и пешацима бити улепшана свакодневница и путовање кроз ужурбану Београдску вреву.

© ЈКП Зеленило-Београд