Уређена зелена површина на Звездари

Заменик градоначаленика Горан Весић, члан већа Општине Звездара Владан Јеремић и извршна директорка ЈКП „Зеленило-Београд”, Београд Наташа Шишаковић обишли су реконструисано дечје игралиште у Устаничкој улици.

Весић је истакао да у том крају Звездаре живи око 5.000 људи, док их је у ширем делу насељено око 12.000. Игралиште, како је прецизирао има око 4.000 метара квадратних у чију је обнову уложено близу 12 милиона динара.

–Од те површине се 2.000 метара квадратних налази под зеленилом. Постављено је осам нових справа које су урађене по свим европским стандардима, тако да ово дечје игралиште не заостаје за било којим игралиштем у Европи. То значи да Београд напредује, јер наша деца имају исте услове као и њихови вршњаци у развијеном делу света. Сигуран сам да реконструисана дечја игралишта изазивају радост и код наших суграђана, јер сада њихова деца могу безбедно да се играју. То је наша политика  – истакао је Весић.

Он је додао да је најважније да Београд буде прилагођен људима.

–То управо значи и оваква игралишта у које родитељи у близини своје куће могу да изведу децу. Такође да имамо сређене улазе у стамбеним зградама, пешачке и бициклистичке стазе, као и пешачке зоне. Да наши грађани осете конфор који је прилагођен људима, а не аутомобилима – указао је заменик градоначелника.

Весић је подсетио да је за неколико година уређено више стотина дечјих игралишта у Београду.

 

ЈКП „Зеленило-Београд“,  Београд извршило је радове на санацији ове површине. Сви реквизити су постављени на подлози од ливене гуме. У склопу дечјег игралишта је постављена је и  „школица“ од црвених бетонских плоча, на којима су исцртани бројеви.

На горњем платоу између површина на којима је, с једне стране постављена клацкалица, а са друге стране њихалица, изграђена су два зида за седење на које су постављају клупе. На доњем платоу, у зони мирног одмора, изграђен је зид за седење полукружног облика, на који су такође постављене клупе.

Застори су израђени од бетонских плоча у црвеној и сивој боји, а поједине стазе су од бетона са бордуром. Постављено је 10 бетонских клупа са наслоном и 3 бетонске ђубријере.

Због величине дечјег игралишта уграђене су две информативне  табле са обавештењем о реквизитима и начину коришћења.

У зони у којој су вршени радови обновљен је травњак сетвом семена на површини од  2114 м².           

© ЈКП Зеленило-Београд