Уређена јавна зелена површина у Борчи

Градски менаџер Горан Весић, председник општине Палилула Александар Јовичић, генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић и народна посланица Јелена Мијатовић обишли су данас ново игралиште у насељу Борча.

„У потпуну обнову овог простора уложили смо више од пет милиона динара и направили дечје игралиште по свим стандардима, са простором за одмор, и то је нешто што је важно за становнике овог дела Београда и леве обале Дунава.  Овај део града је био последњих деценија запостављен, али ми се сада трудимо да улажемо у уређење површина јер то подиже квалитет живота људи. Важно је да сваки део града добије уређене просторе, зато је, у последње три и по године, „Зеленило” је урадило 151 различите локације у Београду, од тога 71 дечје игралиште, 28 теретана на  отвореном, 21 парк-сквер или урбане површине, 26 спортских терена и пет игралишта за кућне љубимце.“ – истакао је Весић.

ЈКП „Зеленило Београд“ извршило је уређење овог међублоквског простора који се налази у улици Ратних војних инвалида бр.16. Укупна површина која је уређена обухвата простор од је 3.354м².

На овом простору се  налазио стари плато за одмор, без садржаја за децу. Сада становници овог насеља на левој обали Дунава имају уређен, пријатан простор на коме могу да проводе своје слободно време.

Председник општине Палилула захвалио се Граду и „Зеленилу Београд“ што издвајају новац за пројекте који су значајни пре свега за малишане и њихове родитеље и апеловао на суграђане да чувају зелене површине.

Обновом међублоковске површине најмлађи су добили ново, модерно дечје игралиште са седам нових реквизита за игру. Реквизити су уграђени на гуменој подлози површине 180м² што ће омогућити безбеднију игру. На платоу за игру деце постављене су љуљашка, вртешка, клацкалица, три њихалице и инфо табла са информацијама о употреби реквизита. Око игралишта су постављене две полукружне клупе за одмор.

Патои и стазе су израђени од бетона (334м²). Стазе су направљене тако да прате устаљене трасе кретања корисника.

На простору за миран одмор, уграђена су два шах стола са по две шаховске табле и клупама.

Парковски мобилијар је у потпуности обновљен на целом простору. Укупно је постављено 20 клупа са и без наслона и пет ђубријера.

Травњак је обновљен сетвом травног семена на површини од 2.241м². Вегетација је такође обновљена садњом 15 нових стабала јавора, јасена и кедра.

© ЈКП Зеленило-Београд