• Почетна
  • Новости
  • Уређена пјацета испред Правног факултета и амфитеатар у парку „Мали Ташмајдан“

Уређена пјацета испред Правног факултета и амфитеатар у парку „Мали Ташмајдан“

Председник Владе Србије Александар Вучић и декан Правног факултета Сима Аврамовић открили су данас бисту академика Слободана Јовановића која се налази на улазу у Правни факултет. ЈКП „Зеленило-Београд“ је извршило уређење платоа испред факултета, који је сада оплемењен новим садржајима. Премијер Вучић отворио је и новоизграђени амфитеатар у парку „Мали Ташмајдан“ иза зграде факултета, где ће се одржавати настава на отвореном.

Свечаности су присуствовали министри правде и просвете, Никола Селаковић и Срђан Вербић, градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, студенти и наставно особље Правног факултета, као и бројни грађани.

pravni01
pravni02
pravni03

Радници „Зеленила Београд“ су на платоу испред Правног факултета санирали старе клупе и уградили нове. Уз клупе су постављене и нове дрвене жардињере, различите величине, у које су засађене зимзелене школоване врсте биљака које ће својом формом улепшавати целокупан плато, током свих годишњих доба.

Два постављена зелена зида, један уз Београдску улицу, а други уз улаз у факултетску зграду, додатно ће освежити цео простор, а поред естетског ефекта, служе и као заштита од буке и издувних гасова.

Новим решењем платоа, споменик Слободану Јовановићу је измештен уз степениште које се налази на улазу у Правни факултет.

Плато Слободана Јовановића, на углу улица Булевар краља Александра Београдске једно је од најпрометнијих места у Београду. Осим врло фреквентне пешачке комуникације, део платоа служи и као простор за миран одмор. Место је окупљања како студената тако и других грађана који су у пролазу.

Поред радова на уређењу платоа, радници „Зеленила Београд“ изводили су радове и на изградњи амфитеатра у парку „Мали Ташмајдан“, иза Правног факултета. Амфитеатар ће служити за одржавање разних предавања, догађаја али и за одмор, дружење и релаксацију суграђана. Око амфитеатра је обновљен травњак на површини до 300 м2, постављањем травног бусена. Амфитеатар је израђен од дрвета, како би се уклопио у амбијент парка. Око њега је засађено листопадно шибље, а у једном делу заклоњен је зеленим зидом чија површина износи 32м2. Амфитеатру се прилази стазом од камених плоча које су постаљене на травњак.

© ЈКП Зеленило-Београд