Упозорење на нове снежне падавине и апел суграђанима

Републички хидрометеоролошки завод је за наредна три дана најавио нове снежне падавине и повећање снежног покривача у Београду за 25 до 30 сантиметара. Тежак и влажан снег који је најављен може оптеретити крошње дрвећа.

ЈКП „Зеленило-Београд“ апелује на суграђане да, због због опасности од пуцања грана, воде рачуна на којим местима паркирају своја возила, како би избегли оштећења возила каква су се догодила приликом великих падавина 17., 18. и 19. децембра прошле године.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд овом приликом позива грађане да своје аутомобиле, уколико је то могуће, не паркирају у зонама испод четинара, као ни испод листопадних стабала која још увек нису одбацила све листове, јер постоји могућност да се од тежине снега гране на стаблима преломе и изазову штету на аутомобилима.

Напомињемо да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, ако дође до оштећења возила која су изазвана снеголомима стабала са јавних зелених површина које су у систему одржавања „Зеленила“, штету надокнадити по устаљеној процедури.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала Центру за информисање ЈКП „Зеленило-Београд“ радним даном од 7:30 до 15:30 часова на тел. 011/2630-506, а после тог времена дежурној служби ЈКП „Зеленило – Београд”, на телефон 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а.

Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 сата.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ће у наредним данима бити ангажовано у  пуном људском и техничком капацитету и чистиће снег на терену све док за то буде било потребе.

© ЈКП Зеленило-Београд