Уклањање сувих и ризичних стабала

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је 10.јула извршило уклањање потпуно сувог стабла липе на углу Француске и Симине улице. Данас су радници овог предузећа уклонили још једно суво стабло липе у Француској улици код броја 24, а током следеће недеље је у плану сеча сувог и оболелог стабла код броја 16 у истој улици. Сва три стабла се секу из безбедносних разлога, због тога што представљају ризик како за пешаке, тако и за возила која пролазе овом веома фреквентном саобраћајницом.

Пањеви ће одмах бити извађени, а ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ће приступити припреми садног места за нове саднице која ће бити засађене на јесен, у октобру месецу, када наступе повољни временски услови за садњу дрвећа.

Наглашавамо да се уклањање стабала у Београду врши као крајња мера, у случајевима када су стабла сува, оболела, небезбедна и угрожавају грађане, инсталације и имовину. 

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд током сваке године, на јавним зеленим површинама, новим садницама вишеструко надокнади број сувих или оболелих стабала која су морала бити уклоњена. Садња нових стабала се врши на унапред планираним локацијама. Стабла се саде на површинама које су пројектом предвиђене за садњу, како би се обезбедили адекватни услови за њихов развој и опстанак.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд се из године у годину труди да у Београду на јавним зеленим површинама засади што више стабала чиме се зелени фонд града изнова обнавља и повећава.

  • francuska-br16

  • francuska-br24

  • francuska-simina

© ЈКП Зеленило-Београд