• Почетна
  • Новости
  • У току су радови на уређењу међублоковске површине у Тршћанској улици

У току су радови на уређењу међублоковске површине у Тршћанској улици

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на изградњи два дечја игралишта и кутка за одмор на међублоковској површини у Тршћанској улици у Земуну.Догађају су присуствовали и директор ЈКП „Зеленило – Београд”, Слободан Станојевић и председник Градске општине Земун, Гаврило Ковачевић.

Весић је рекао да се на захтев грађана, а на предлог Општине Земун ради међублоковска површина у Тршћанској улици. Около су, додао је, зграде које су старе барем 50 година, а када су оне грађене неко је паметно размишљао о томе да су потребна дечја игралишта и одмор за станаре.– Последњих пола века овде ништа није улагано и тек када смо пре неколико година променили Закон о главном граду и Статут града, успели смо коначно да добијемо надлежност да и ми и Општина можемо да радимо међублоковске површине. Сада их уређујемо јер се тиме подиже квалитет живота људи – истакао је Весић.

Према његовим речима, два дечја игралишта и простор за одмор биће завршени до 15. јула, а Град Београд је у израду ових површина уложио готово девет милиона динара.

– Овде има дрвећа које је старо сигурно неколико деценија и које ствара прелеп хлад. Људи који живе овде моћи ће да уживају и имају бољи квалитет живота, а суштина сваке политике је да им то омогући. У договору са општинама наставићемо то да радимо, не само Град Београд већ и Министарство заштите животне средине јер тако заједно Београд чинимо бољим местом за живот. Не можемо да урадимо све одједном, потреба има много, али никада се више није радило и никада се на бољи начин нису уређивале ове површине. Ако будемо тако наставили, једног дана ћемо већину њих уредити – нагласио је Весић, који је овом приликом поделио радницима освежење.

На дечјим игралиштима биће постављена гумена подлога, а сви реквизити испуњаваће важеће стандарде у смислу безбедности. На два платоа, повезана стазом, формира се кутак за одмор. На једном ће бити постављена два стола за шах са четири клупе, а на другом две клупе и ђубријере.

© ЈКП Зеленило-Београд