Традиционална садња Новогодишњих јелки

ЈКП „Зеленило-Београд“ организовало је данас, традиционалну садњу Новогодишњих јелки. Посађено је 51 стабло различитих врста четинара које су красиле домове наших суграђана током новогодишњих и божићних празника.

Јелке су засађене на зеленој површини у Панчићевом парку на Дорћолу, уз помоћ малишана из вртића „Липа" и вртића „Дунавско обданиште“, Предшколске установе „Дечји дани“ Стари град.

Том приликом деца су од стручник лица научила како се правилно саде стабла дрвећа, зашто је важно чувати биљке и остали живи свет који нас окружује. Сазнали су и како се дрвеће негује после садње.

Грађанима који су купили јелке са бусеном, а нису имали где да их засаде после празника, „Зеленило“ је пружило могућност да јелке донесу у наше расаднике на локацију Војводе Степе 405 или Марије Бурсаћ бб. Суграђани и даље могу доносити јелке, а радници „Зеленила“ ће их посадити на површинама где је планирана садња.

Традиционалној акцији садње јелки, ЈКП „Зеленило-Београд“ указује на значај враћања стабала јелки у природу, као и на велику штету која се наноси животној средини њиховом сечом и уништавањем, које је посебно изражено током новогодишњих празника. Садњом на јавним површинама оплемениће се простор и улепшати окружење у којем бораве наши суграђани.

 

     

© ЈКП Зеленило-Београд