• Почетна
  • Новости
  • Такмичење радника ЈКП "Зеленило-Београд" у орезивању крошњи и садњи сезонског цвећа

Такмичење радника ЈКП "Зеленило-Београд" у орезивању крошњи и садњи сезонског цвећа

Поводом прославе 90 година од оснивања, ЈКП „Зеленикло-Београд“, Београд је јуче организовало такмичење запослених. Колеге су се такмичиле у орезивању стабала, док су се колегинице такмичиле у садњи сезонског цвећа.

Такмичење у орезивању стабала одвијало се на простору блокова 1,2,3 и 5 на Новом Београду, док је такмичење у садњи цвећа одржано у парку Милутин Миланковић, у парклу Калемегдан поред шеталишта и павиљона Цвијете Зузорић, код споменика Његошу, у парку Леп изглед, на Студентском тргу и код КБЦ Драгиша Мишовић.

Ово је традиционално такмичење које се организује сваке године поводом Дана предузећа. У такмичењу у орезивању стабала је 21 двочлана екипа, док се у такмичењу у садњи цвећа такмичило 15 екипа. Ово надметање је прилика да се уради и велики део обимног посла на орезивању, али и да колеге покажу знање и спретност у обављању задатка.

Комисија која је оцењивала такмичаре извршила је бодовање на основу више критеријума. Критеријуми комисије за такмичење у орезивању су били брзина и квалитет сече-реза, начин слагања грана и количина обављеног посла, а за такмичење брзина и квалитет садње и укупан утисак о површини након садње цвећа.

У току такмичења орезано је 1285 стабала, што је свакако допринело лепшем, светлијем и уређенијем простору на коме су такмичари одмеравали своје снаге, што је обрадовало и станаре.

Прво место у такмичењу у орезивању стабала телескопском тестером освојила је екипа Подручја Двореди Ташмајдан коју су чинили Мирослав Радојчић и Драган Качаревић, друго место је освојила екипа Комуналне службе- Кузман Пајић и Драган Васиљковић, док је треће место припало екипи Подручја Нови Београд 1-Бурсаћ Јови и Дарку Стефановићу.

Прво место у такмичењу у садњи сезонског цвећа освојила је екипа Подручја Стари град коју су чиниле Верица Крстић и Видосава Антонић, другу награду освојиле су Гордана Мирковић и Радмила Стојић са Подручја Нови Београд 2, а треће место освојила је екипа Подручја Савски венац у саставу Љиљана Војиновић и Љиљана Милинковић.

© ЈКП Зеленило-Београд