Новости

Постављене мини еко-зоне за врапце на Новом Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радоjичић, генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободан Станојевић, заменица главног уредника Српског телеграфа Катарина Мартић и председник Кинолошког друштва Нови Београд Горан Шаренац отворили су данас прву Мини еко зону за београдске врапце у Блоку 28 на Новом Београду.

Настави са читањем

Редовне активности „Зеленила Београд“

У оквиру Програма редовних радова ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, у наредном периоду вршиће се уклањање потпуно сувих и ризичних стабала у блоковима 21, 29,  30 и 45 на Новом Београду, као и на Савском и Земунском шеталишту .

На Савском шеталишту, на потезу од Ушћа ка Бранковом мосту, и на даље ка Газели биће спроведени радови на сечи сувих и ризичних стабала и грана, ослобађање светиљки јавног осветљења од грана, издизање крошњи стабала које онемогућавају нормално пешачко и бициклистичко кретање, сеча подраста киселог дрвета. Осим што ће се уређивати зеленило, запослени у „ Зеленилу Београд“ изводиће радове  и на поправци и фарбању клупа и ђубријера на овом потезу.

Настави са читањем

Миријево богатије за ново игралиште

Заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Александар Марковић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд Слободан Станојевић и председник општине Звездара Милош Игњатовић обишли су данас новоизграђено дечје игралиште у Миријеву на територији општине Звездара.

Настави са читањем

ИЗАБРАНИ ПОБЕДНИЦИ У ТРАДИЦИОНАЛНОЈ АКЦИЈИ „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“

ЈКП “Зеленило-Београд”, Београд је данас доделило захвалнице и награде победницима и учесницима акције „За зеленији Београд“ на завршној свечаности проглашења победника на Малом Калемегдану. Догађају су присуствовали градоначелник проф. др Зоран Радојичић, генерални, директор ЈКП „Зеленило Београд“, Београд Слободан Станојевић као  и многи други градски функционери.

Настави са читањем

Обавештење о радовима на орезивању стабала у улици Булевар уметности и Булевар Зорана Ђинђића

Обавештавају се грађани, да ће у среду, 20.06.2018.године, у периоду од 07:30 до 14 часова, радници ЈКП „Зеленило-Београд”, Београд вршити орезивање стабала у Блоку 29, на паркинзима од Булевара уметности бр. 17 према Булевару Зорана Ђинђића бр. 115.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд