Новости

ЈКП „Зеленило-Београд“ уређује цветне површине

Као и сваке године, у овом периоду, врши се садња jесењег цветног расада. Ове године „Зеленило-Београд“ на јавним зеленим површинама у цветњацима и цветним лејама на територији 10 градских општина засадиће преко 350 000 комада цветног расада.

Настави са читањем

Традиционална садња поводом 89 година од оснивања ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд

На дан оснивања предузећа - 22. октобра,  ЈКП „Зеленило Београд“, Београд традиционално сваке године поклања Београду и Београђанима школоване саднице ретких декоративних врста дрвећа.

У години, када „Зеленило“ обележава 89. годину од оснивања, стабло су са градоначелником Београда проф. др Зораном Радојичићем и генералним директором  ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободаном Станојевићем засадили и ученици Математичке гимназије: Павле Мартиновић (ученик IV разреда који је на Математичкој олимпијади освојио златну медаљу, као и сребрну медаљу на Информатичкој олимпијади), Алекса Милојевић (ученик IV разреда који је на Математичкој олимпијади освојио златну медаљу, као и златну медаљу на Математичкој балканијади), Јелена Иванчић (ученица III разреда којa је на Математичкој олимпијади освојила сребрну медаљу, као и златну медаљу на европској Математичкој олимпијади за девојке) и Јован Торомановић (ученик  III разреда који је на Математичкој олимпијади освојио бронзану медаљу и златну медаљу на Олимпијади метрополе).

Настави са читањем

Такмичење радника ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд у естетском обликовању крошњи стабала и живе ограде

У недељи која претходи прослави 89 година од оснивања Предузећа, ЈКП „Зеленило-Београд“,Београд одржало је, током јучерашњег и данашњег дана, традиционално такмичење запослених у орезивању крошњи стабала и живе ограде.

Такмичење у орезивању стабала одвијало се јуче и данас на општини Нови Београд, у Блоку 45, док је такмичење у орезивању шибља, ове године одржано на у стамбеним насељима Новог Београда и то Блокова 17 и 19, Блока 22,23,24 и Блокова 29 и 30.

Настави са читањем

Улепшајте башту или балкон - засадите хризантеме

Хризантема носи још и назив "јесења ружа". Може се рећи да јесен обележава овај леп цвет разних боја и облика. Назив рода долази од грчке речи chrysos, што значи злато и антхемон – цвет, јер је највећи број цветова жуте боје, без обзира које су врсте. Сам род обухвата око 100 вишегодишњих и једногодишњих врста.

Настави са читањем

Отворен дванаести традиционални камп на Великом Ратном острву

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд од 8.10. до 11.10. 2018. године, у времену од 10 до 17 часова организује традиционални Јесењи камп на Великом Ратном острву, пределу изузетних одлика. На кампу ће учествовати представници стручних институција, и око 40 студената и професора са Технолошко – металуршког, Биолошког, Географског, Шумарског, Факултета за примењену екологију „Футура“, Политехничке академије, Високе туристичке школе.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд