СЕДАМНАЕСТИ ЈЕСЕЊЕГ ЕКОЛОШКИ КАМП УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН

У складу са Планом управљања заштићеним подручјем „Велико Ратно острво“, ЈКП „Зеленило-Београд“ је организовало седамнаести традиционални студентски еколошки јесењи камп од 9. 10. до 11. 10. 2022. године на Великом Ратном острву.

На еколошком кампу су учествовали представници стручних институција (Завод за заштиту природе Србије, Секретаријат за заштиту животне средине града Београда), управљачи заштићених подручја града Београда, радници ЈКП „Зеленило-Београд“, студенти и професори Географског факултета, Шумарског факултета и Универзитета Сингидунум, студијски програм – Животна средина и одрживи развој, појединци који се у оквиру својих послова баве заштитом природе, као и ученици средње Медицинске школе смер санитарно-еколошки.

У склопу дневних активности сваког дана су организована предавања, вежбе и обиласци острва.

У понедељак 9. октобра организован је радни састанак и обилазак острва са управљачима заштићених подручја уз стручну подршку Секретаријата за заштиту животне средине и Завода за заштиту природе.

Наредни дан је био резервисан за практична предавања групе професора и асистената Шумарског факултета и Универзитета Сингидунум које се односило на пошумљавање заштићеног подручја Велико Ратно острво и заштиту природе уопште. Кампу су осим око 45 студената и професора са оба факултета присуствовали и ученици Медицинске школе из Београда у склопу праксе.

У среду смо били домаћини Географском факултету и након предавања расправљали смо уз шетњу по острву о заштити природе, проблемима у систему управљања као и о актуелним дешавањима и пројектима у области заштите, док је у четвртак и петак на понтону ЈКП „Зеленило-Београд“ организована краћа едукација риболоваца са колегама из Србијашума која се, у складу са законом организује два пута у току године.

Са задовољством можемо да нагласимо да је и ове године традиционални јесењи камп успешно реализован, како на наше, тако и на задовољство свих ученика.

 

 

© ЈКП Зеленило-Београд