Савски венац добио ново дечје игралиште

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас новоизграђено дечје игралиште у општини Савски венац. Догађају је присуствовао директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић, као и представници овог предузећа, председник општине Милош Видовић и деца из вртића „Царица Милица”.

Весић је прецизирао да су нова дечја игралишта урађена по свим светским стандардима, са модерним и безбедним реквизитима, подлогом која штити децу у случају пада и заштитном оградом, те је изразио задовољство што је „Зеленило” овладало овом техником и што је све домаћа производња.

– Ово је тридесети објекат овакве врсте, било да је реч о спортским теренима, парковима и игралиштима које смо на Савском венцу урадили у последњих осам година. Осим овог, током године већ је сређено једно игралиште, а у припреми је и реконструкција великог парка у који ће бити уложено више од педесет милиона динара. Реч је о парку „Три кључа” испод „Скајлајна”, који постоји деценијама али није био сређен како треба. То је следећи велики пројекат на Савском венцу – истакао је Весић.

Додао је и да је ова инвестиција у Улици Павла Јуришића Штурма износила скоро шест милиона динара.

– Наставићемо да улажемо у овакве објекте јер они подижу квалитет живота људи који ту живе. За Београд су важни велики инфраструктурни пројекти, попут метроа, обилазнице, али је такође важно да људи недалеко од својих кућа имају где да изведу своју децу, да имају сређене улазе и зеленило јер се тако подиже комфор живота – навео је Весић.

Председник општине Савски венац Милош Видовић је захвалио Граду Београду и „Зеленилу” јер је реализована ова иницијатива грађана. Изразио је уверење да ће сви заједно наставити да раде на добробит грађана.

На простору у Улици Павла Јуришића Штурма, иза броја 8, уређена је јавна зелена површина и игралиште које је намењено за децу од две до дванаест година.

Приступи игралишту омогућени су изградњом стаза од бетонских плоча и метлисаног бетона. На делу где се приступне стазе укрштају изграђен је и мањи плато за миран одмор, тако што је стаза проширена застором од бетонских плоча.

На самом дечјем игралишту уграђена су четири дечја реквизита – љуљашка, клацкалица, њихалица и комбиновани реквизит и постављена је гумена подлога. Ка саобраћајници која је у непосредној близини дечјег игралишта је из безбедносних разлога постављена ограда.

Такође, постављено је и седам бетонских клупа са наслоном и три бетонске ђубријере, а на површини од 915 квадратних метара обновљен је травњак.

© ЈКП Зеленило-Београд