Садња у парку Ушће у знак сећања на Гандија

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, амбасадор Индије у Србији Субратом Батачарџи и генерални дректор ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободан Станојевић засадили су три стабла у знак сећања на 150 година од рођења Махатма Гандија у парку Ушће. Догађају је присуствовао и в.д. секретара Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.


Градоначелник је истакао да се Београд данас придружио великим градовима у свету који су такође, на овај начин обележили 150 година од рођења Гандија и тако подсећа људе на мисију коју је он имао.

Он је нагласио да је Ганди  оставио две главне поруке, а то суживот у хармонији са природом и живот без насиља и агресивности.

–У времену када су изражене климатске промене видимо важност његових порука, а ова три стабла управо то симболизују, да је неопходна хармонија са природом уколико желимо да имамо срећнији и дуговечнији живот на планети – рекао је Радојичић и додао да се често као градоначелник сети његовим мудрих поука.

Амбасадор Батачарџи је подсетио све на Гандијево залагање за очување природе и складан живот у природи.

–Уколико живимо у хармонији са природом, живећемо у хармонији са комшијама, народима и целим светом. Природа је веома важна и о свим глобалним проблемима Ганди је говорио много пре него што су они постали оволико изражени – рекао је абмасадор.


Он је додао да је веома почаствован учествовањем Града Београда у овој манифестацији и истакао да је Србија на високом месту на индексу зеленила.

Након сађења стабала градоначелник и амбасадор су дали старт бициклистичке трке у којој је учестовало 50 београдских ђака, а у знак подсећања да се на тај начин брине о екологији и живи здравим животом.

© ЈКП Зеленило-Београд