Roma company донирала 30 стабала за 30 година успешног рада

Поводом обележавања јубилеја, 30 успешних година пословања, Roma Company донирала је граду Београду симболичних 30 садница Атлатског кедра чије ће младице красити површину парка Ушће. У сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“ одабрана су баш ова стабла, јер је њихов значај за екосистем вишеструко значајан.

„У своје лично име, и у име ЈКП „Зеленило-Београд“, желела бих да честитам Рома компани њихов јубилеј и да им се захвалим што су изабрали да свој важан дан обележе садњом стабала у парку Ушће чиме су показали да су препознали важност очувања животне средине, побољшања квалитета ваздуха и увећања зеленог фонда града. Наше Предузеће сваке године, на јавним зеленим површинама посади више од 5.000 стабала, а ове године ће тај број бити већи од 8.500 стабала“, изјавила је Мирјана Обућински, из ЈКП „Зеленило Београд“.

Roma Company, као друштвено одговорна компанија, активно учествује у заштити животне средине па је између осталих ова донација само једна од планираних активности у години када се обележава јубилеј од 30 година од оснивања.

„У години када обележавамо јубилеј, 30 година од оснивања и успешног пословања, организовали смо низ активности које желимо да спроведемо у локалним заједницама у којима послујемо. Рома компани, као друштвено одговорно предузеће, има за циљ да поклони 30 стабала сваком граду у којем послујемо и да поред основне поруке о значају животне средине, укажемо на јачину, стабилност и развој наше компаније кроз године које су претходиле и које тек долазе“, изјавио је Радован Вујашевић, руководилац дистрибутивног центра Београд, Roma Company.

У наредном периоду, поред Београда, по 30 садница Алатског кедра биће засађено и у Новом Саду, Нишу, Краљеву и Пријепољу.

Атлатски кедар, величанствени четинар пореклом из северне Африке, јако је и стабилно стабло које пружа заштиту многим живим бићима. Основне симболике сваког дрвета су раст, снага и хармонија, а стабло кедра такође шаље поруку о једноставном приступу животу. 

© ЈКП Зеленило-Београд