• Почетна
  • Новости
  • Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд су заједно са колегама из осталих комуналних предузећа ангажовани на чишћењу снега са јавних површина.

У току данашњег дана на чишћењу снега је ангажовано 364 радника ЈКП „Зеленило Београд“ , Београд. Врши се и посипање соли.  Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ ангажоване механизације.

Као и претходних година, ЈКП „Зеленило-Београд“ , Београд је извршило све неопходне припреме и спремно je дочекало прве снежне падавине у Београду.

ЈКП „Зеленило-Београд“ , Београд је током зимске сезоне 2020/2021 год.  у обавези да уклања снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа, тротоара у и око паркова и скверова који су обухваћени Програмом редовног одржавања на свих 10 централних градских општина - укупно 547.589 м2.

„Зеленило“  ће на основу Одлуке Града, уклањати снег и са 133 стајалишта јавног превоза  на тачно утврђеним локацијама (4.827 м2)  као и испред појединих, унапред утврђених објекте Владе Републике Србије и објеката Народне Скупштине, што укупно износи површину од 22.809 м2. По налогу Градског штаба уклања се снег и са тачно дефинисаних површина које су ван Програма редовног одржавања (204.590 м2).

Чишћење се обавља ручно и машински.

Током зимске сезоне 2020/2021 за обављање ових послова спремна је неопходна механизација: 4 специјална возила Wille, 6 специјалних возила Multicar, два трактора ИМТ 539, 2 Фап-а, 15 трактора Кубота, 2 специјална возила Rondo, 23 трактора са даском и посипачима соли, 8 трактора са даском и 22 мотокултиватора, 7 трактора Солис, 16 путара, 3 ХТП-а и 2 КАТ-а за утовар соли.

Чишћење снега подразумева и посипање соли и емулзија, стресање снега са четинара, клупа и живе ограде.

Обезбеђено је 600 тона индустријске соли и 25.000 литара калцијум-хлорид емулзије, као и 6.000 кг калцијум-хлорид гранулата за наступајућу сезону .

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“ ће бити ангажовани на чишћењу снега, леда и посипању соли, док год за то буде потребе, како би нашим суграђанима обезбедили безбедно и неометано кретање кроз Београд.

© ЈКП Зеленило-Београд