• Почетна
  • Новости
  • Радници ЈКП “Зеленило-Београд“ ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП “Зеленило-Београд“ ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“ су од раних јутарњих часова ангажовани на чишћењу снега са јавних површина. У току данашњег дана на чишћењу снега и посипању соли ангажовано је 396 радника ЈКП „Зеленило Београд“.

Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ неопходне механизације и то: четири специјална возила Wille, два специјална возила Multicar, два ФАП, два Кат-а, 15 трактора Кубота, два трактора Кубота са емулзијом, 19 путара, пет ХТП-а, два Ивека, један Ман, 22 трактора Солис, три Маестрала, један Рекс, један Кипер и један утоваривач.

ЈКП „Зеленило-Београд“ је током зимске сезоне 2021/2022 године  у обавези да уклања снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа, тротоара у и око паркова и скверова који су обухваћени Програмом редовног одржавања на свих 10 централних градских општина - укупно 548.835 м2. „Зеленило“  ће на основу Одлуке Града, уклањати снег и са 133 стајалишта јавног превоза  на тачно утврђеним локацијама (4.827 м2)  као и испред појединих, унапред утврђених објекте Владе Републике Србије и објеката Народне Скупштине, што укупно износи површину од 22.194 м2. По налогу Градског штаба уклања се снег и са тачно дефинисаних површина које су ван Програма редовног одржавања (204.274 м2).

Чишћење се обавља ручно и машински на укупној површини од 780.130 м2. Чишћење снега подразумева и посипање соли и емулзија. Обезбеђено је 600 тона индустријске соли и 25.000 литара калцијум-хлорид емулзије, као и 6.000 кг калцијум-хлорид гранулата за наступајућу сезону.

Радници ЈКП „Зеленило Београд“ ће бити ангажовани на чишћењу снега, леда и посипању соли, док год за то буде потребе, како би нашим суграђанима обезбедили безбедно и неометано кретање кроз Београд.

© ЈКП Зеленило-Београд