• Почетна
  • Новости
  • Процедура о надокнади штете приликом пада стабла или грана са јавних зелених површина које су у редовног Програму одржавања нашег Предузећа

Процедура о надокнади штете приликом пада стабла или грана са јавних зелених површина које су у редовног Програму одржавања нашег Предузећа

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, и данас, на ширем подручју града настављају са отклањањем последица снеголома.

У претходних 48 сати Оперативни тим за хитне интервенције примио је 1048 пријава за пад стабла или гране. Од тог броја, интервеција је завршена на 592 локације. Екипе „Зеленила“ су и даље на терену и наставиће радове докле год за тим буде било потребе. Приоритет у санарању имају оне локације на којима је услед пада стабла дошло до прекида јавног саобраћаја.

Уколико je, приликом пада стабла или гране, дошло до материјалне штете или телесних повреда, неопходно је да грађани позову ЈКП „Зеленило-Београд“ на број телефона 011/2630-506, где ће добити прецизна упутства у коју Радну јединицу нашег Предузећа је потребно да се јаве (у зависности од локације на којој је наступио пад стабла или грана), како би се сачинио записник о насталој штети.

Записник о штети предаје се Комисији за процену штете, чије је седиште на адреси Улица Рајкова бр. 15, Нови Београд, где оштећени подноси Захтев за надокнаду штете у писаној форми. Комисија за процену штете попуњава образац Пријава штете из основа осигурања од одговорности и оштећени се са комплетном документацијом упућује у Акционарско друштво за осигурање, које у најкраћем року, надокнађује штету.

Надокнада штете се врши само у случајевима у којима је узрок штете стабло за које је на основу редовног Програма одржавања надлежно ЈКП „Зеленило Београд“, Београд.

Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Екипе „Зеленила-Београд“ ће наставити радове на санацији стабала докле год за то буде потребе.

© ЈКП Зеленило-Београд