ПОЧЕЛА ЈЕ ПРИЈАВА ЗА АКЦИЈУ „УРЕДИМО ЗАЈЕДНО“

ПОЧЕЛА ЈЕ ПРИЈАВА ЗА АКЦИЈУ „УРЕДИМО ЗАЈЕДНО“ - Aкциja урeђeњa и oзeлeњaвaњa мeђублoкoвских зeлeних пoвршинa

Град Београд и ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, ове године, шести пут за редом организују, акцију „Уредимо заједно“.

О томе колико је интересовање грађана да се активно укључе у уређење свог окружења говори податак да је у претходним годинама, на овај начин, уређено је преко 1000 локација на територији десет градских општина. Број локација које Стамбене заједнице пријављују за ову Акцију је из године у годину све већи.

Стамбене заједнице могу пријавити предлоге за озелењавање и уређење свог стамбеног насеља „Зеленилу-Београд“ кoje ће oбeзбeдити сaв пoтрeбaн биљни и дeндрo мaтeриjaл, пaркoвски мoбилиjaр, лoпaтe, рукaвицe, фaрбу, чeткe и oстaлa срeдствa пoтрeбнa дa сe пoсao oбaви квалитетно, на задовољство учесника у Акцији.

Пријава за акцију врши се писаним путем. Попуњена пријава може се послати на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, Центар за информисање, Мали Калемегдан бр. 8, 11000 Београд, са назнаком - за акцију „Уредимо заједно“. Пријављивање почиње данас 07.02. и трајaће до 22.02.2019.године.

Реализација акције обухватиће више фаза: прво, Стамбене заједнице пријављују врсту и садржину радова у погледу уређења и озелењавања, као и површину на којој ће ти радови бити изведени. У оквиру акције могуће је изводити земљане и биолошке радове, као што су садња украсних биљака, травњака, и постављање парковског мобилијара (клупа и ђубријера). Грађевински радови као што су изградња стаза, платоа, дечјих игралишта, уградња фитнес реквизита и слично, не могу бити предмет пријаве за акцију „Уредимо заједно“.

По истеку рока за пријављивање, стручњаци из „Зеленила“ обићи ће све пријављене локације и проценити оправданост и техничку могућност реализације захтева.

Циљ Акције је укључивање грађана у уређење њихове непосредне животне околине, како би могли боље да брину и више уживају у њој.

Позивамо Стамбене заједнице да се пријаве за учешће у овој акцији и тиме своје окружење учине још квалитетнијим, здравијим и лепшим за живот.

© ЈКП Зеленило-Београд