Оштећена стабла на две локације у Београду

За сада непознати починиоци су данас исекли потпуно здраво, одрасло стабло брезе на зеленој површини испред стамбеног објекта у Улици Булевар Арсенија Чарнојевића бр.93.

Током редовног обиласка терена, запослени су приметили исечено стабло. Сеча је извршена уз помоћ тестере. ЈКП „Зеленило-Београд“ ће поднети пријаву против непознатог починиоца Министарству унутрашњих послова.

Бреза која је исечена била је висине 8 метара, а пречника дебла 25 цм.

Да уништавање стабала у граду није усамљен случај показује и догађај од пре два дана, када је у стамбеном насељу Симе Игуманова на Врачару, у близини дечјег игралишта, непознати починилац запалио једно одрасло стабло мечје леске.  Леска је старости 40 година и висине 12 метара. Ватра је брзо угашена уз помоћ интервенције ватрогасаца. Срећом, ово стабло није у великој мери оштећено, тако да ће после санирања оштећења од ватре и мера неге које ће стручњаци из ЈКП „Зеленило-Београд“ применити на стаблу, наставити да живи и улепшава насеље.

ЈКП „Зеленило-Београд“ најоштрије осуђује овакве поступке несавесних појединаца. Апелујемо на све суграђане да чувају зеленило, дрвеће и све оно што се налази на зеленим површинама. Природа, биљке и паркови су егзистенцијална потреба човека, али је такође човек потребан њима да их штити, негује и воли, како би могао да ужива у благодетима које му оне доносе у градској средини.

Чувајте своје паркове!

sajt breza sime igumanova sajt

© ЈКП Зеленило-Београд