• Почетна
  • Новости
  • Орезивање дрворедних стабала у улицама 27.марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана

Орезивање дрворедних стабала у улицама 27.марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана

У оквиру припремних радова за реконструкцију саобраћајница 27.марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, која је најављена за следећу годину, ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ће у понедељак 10.12.2018. започети орезивање стабала у дрворедима ових улица.

Планирано је орезивање укупно 422 дрворедна стабла. Током ових радова биће извршено и уклањање 5 стабала за које је стручна комисија констатовала да представљају ризик због појаве болести и оштећења на њима. Уклоњена стабла ће након реконструкције бити замењена новим, квалитетним садницама.

Радови ће се изводити у три фазе. Прва фаза, која почиње у понедељак, изводиће се у Улици Цара Душана на потезу од Француске до Скадарске и у Улици Џорџа Вашингтона на потезу од Скадарске до Таковске улице.

У другој фази орезиваће се стабла у Улици 27. марта на потезу од Таковске до Улице Старине Новака и у Улици Цара Душана, потез од Француске до Улице Краља Петра.

Трећа фаза предвиђа извођење радова у Улици Краљице Марије на потезу од Старине Новака до Рузвелтове и у Улици Цара Душана, потез од Улице Краља Петра до Тадеуша Кошћушког.

Радови ће се изводити уз употребу неопходне механизације, а динамика извођења зависиће од временских прилика.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд моли суграђане за разумевање, стрпљење и сарадњу у смислу да не паркирају возила на места ограђена позор траком, како би радници могли брзо, ефикасно и безбедно да обаве предвиђене радове.

© ЈКП Зеленило-Београд