Обновљено игралиште на Миљаковцу

Заменик градоначелника Горан Весић, државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић, члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Владан Коцић и директор ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд Слободан Станојевић обишли су данас ново игралиште у улици Станка Пауновића Вељка 54-62, на општини Раковица.

– Задовољство ми је увек када отворимо неко игралиште за децу, а овим сам посебно задовољан из неколико разлога. Ово игралиште има неке новине у односу на оно што смо до сада радили, а то је исцртавање школице и аутомобила. Наше „Зеленило-Београд” мења свој начин рада и прилагођава се деци, па је ово игралиште мало лепше. Задовољан сам и због тога што у овом делу града живи око 5.000 људи. Овде има неколико игралишта, али ниједно није било урађено по новим стандардима – појаснио је Весић.

Игралиште је урађено на захтев грађана, а потом на захтев Опшитне Раковица, навео је Весић и додао да се на тај начин подиже квалитет живота. Заменик градоначелника је апеловао на грађане да чувају игралиште, јер се неретко дешава да након неколико месеци оно буде уништено.

Обновљено игралиште се налази на позицији старог. У оквиру површине намењене дечјој игри издвојене су две зоне које су уклопљене у постојећу матрицу уређења.

У првој зони, постављени су нови, савремени, атестирани реквизити из производног програма „Зеленила-Београд“, који су у складу са важећим безбедносним стандардима. Постављено је укупно седам реквизита: две њихалице, две клацкалице, две дупле љуљашке и пењалица „Игло“.

Застор испод реквизита израђен је од гумених плоча црвене и зелене боје (153 м2). Стазе су од армираног бетона са метлисаном горњом површином, оивичене бетонским ивичњацима.

У оквиру простора игралишта формирана је и површина за едукативну игру исцртавањем на застору -школица, аутићи, дрво, ракета. Ова едукативно забавна зона употпуњује зону са реквизитима и омогућава анимирање већег броја најмлађих корисника простора.

Од пратећег мобилијара постављене су четири клупе са наслоном и две ђубријере. На зидићу за седење замењене су дрвене лајсне у дужини од 6,5 метара, чиме је обезбеђен простор за одмор већег броја корисника.

Травњак је обновљен сетвом семена на површини од 500 м2. Постојеће зеленило је допуњено садњом групације зимзеленог жбуња које поред декоративне, уз 10 уграђених металних стубића, има и функцију спречавања евентуалног паркирања на зелену површину.

Укупна уређена површина је  831,80м2.

 

 

© ЈКП Зеленило-Београд