Обновљен сквер на углу улица Милутина Бојића и Палмотићеве

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су  обновљени сквер на углу Улица Милутина Бојића и Палмотићеве, на општини Стари град.

Горан Весић је том приликом поручио да није у питању велики и скуп пројекат, али да ће пуно значити људима који живе у овом делу града.

– У питању је мала зелена површина коју смо уредили и која је коштала 2,4  милиона динара, односно приближно 20.000 евра. Једну потпуно неуређену површину уредили смо тако да људи могу да је користе, што нарочито важи за људе који живе у близини. У наредном периоду ће овај сквер бити додатно обогаћен живом оградом и додатним клупама за седење. Површина која се налази преко пута већ је уређена, постављена је биста Милутина Бојића, а могу да најавим да ће и у овом делу бити постављена биста неког од заслужних Београђана који су живели у овом делу града – рекао је Весић.

 

Укупна површина која је обновљена износи 315.00 м². Постојећа матрица платоа и прилаза је задржана, а чврсти застори су комплетно замењени.

Прилази платоу су израђени од гранитних плоча, док је сам плато израђен од гранитне коцке. Постављене су две ђубријере, као и две клупе за краћи одмор пролазника. ЈКП ''Јавно осветљење'' извршило је уградњу стуба јавне расвете.

Плато је са две стране окружен зеленим површинама, на којима је извршена је замена испошћеног слоја земље плодним хумусним супстратом, нивелација терена и постављање травног бусена.

Вегетацију на зеленој површини чини високо, одрасло дрвеће које је задржано и обликовано орезивањем. На зеленој површини уграђен је аутоматски заливни систем.

 

 

© ЈКП Зеленило-Београд