• Почетна
  • Новости
  • Обилазак новоизграђеног парка за псе и теретане на отвореном

Обилазак новоизграђеног парка за псе и теретане на отвореном

Градоначелник Београда Александар Шапић и генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.обишли су новоизграђени парк за псе у Блоку 24, где је ЈКП „Зеленило – Београд” завршило и радове на изградњи теретане на отвореном и приступним стазама.

Градоначелник је најавио да ће Град на овакав начин уредити на десетине паркова како постојећих, у којима ће један део бити ограђен за кућне љубимце, тако и зелених површина, које ће се приводити тој намени.


– Овде је искоришћена зелена површина која није ни била парк пре тога. Урађене су пет-зона и теретана на отвореном, а идеја нам је да у већ постојећим парковима, наравно где за то постоји простор, уређујемо овакве делове са више или мање реквизита. Ту ћемо омогућити власницима кућних љубимаца, пре свега паса, посебан простор, а са друге стране биће безбедан и за псе и за посетиоце. Притом, хигијена ће бити на једном другачијем нивоу и то не само у делу одвојеном за кућне љубимце, већ у целокупном парку – рекао је градоначелник и додао да ће се на тај начин побољшати квалитет свакодневног живота грађана.


Површина, сада уређене јавне зелене површине у Новом Београду износи 2.709 m².

У парку за псе уграђено је пет справа за дресуру паса, а цео простор је ограђен заштитном оградом. Од мобилијара постављене су четири клупе са наслоном, три  бетонске ђубријере и три ђубријере са додатком за отпад кућних љубимаца.

Теретани на отвореном састоји се од седам реквизита намењених вежбању и обликовању тела  (разбој, справа за склекове, справа за трбушњаке, седећи легпрес, степер, сеслање, мини фитнес - вратило, трбушњаци, хиперекстензија) Од мобилијара је постављено четири клупе без наслона и две бетонске ђубријере.

Између терена за псе и теретане на отвореном као визуелна баријера, посађено је пет стабала, 284 комада шибља и 140 комада живе ограде, а извршена је и обнова травњака сетвом травног семена.

…………………………………………………………………………………………………

У периоду од 2014. до данас, ЈКП „Зеленило – Београд” изградило је 13 паркова за псе и 72 теретане на отвореном. За сада су планирани радови на изградњи пет-зона за кућне љубимце у Улици Матице српске, Парку Ушће, парку на Бановом брду, парку у Улици Индире Ганди на Вождовцу, као и у Парку Беле воде.

                                    

© ЈКП Зеленило-Београд