Ново игралиште у Учитељском насељу на Звездари

Помоћник градоначелника Београда Александар Марковић и председник општине Звездара Милош Игњатовић посетили су данас реконструисано дечје игралиште у Раљској улици у Учитељском насељу.

– Игралиште је реконструисано на иницијативу грађана Учитељског насеља чиме је још једном потврђена добра сарадња општине и града са циљем побољшавања услова живота грађана. Интерес грађана нам је на првом месту, зато бринемо о нашој деци, да имају леп ,уређен, али пре свега безбедан простор за игру – рекао је Александар Марковић и додао да ће Град Београд и убудуће реализовати овакве иницијативе.

Поред игралишта урађен је и кошаркашки терен, као и стазе поред зграда. Терен за кошарку је асфалтиран и добио је нове кошеве, а око терена су постављени потпорни и зидићи за седење.

На игралишту је, на подлози од ливене гуме постављено шест реквизита за игру деце. За пратиоце малишана око игралишта уграђено је пет клупа са наслоном.

 У склопу дечјег игралишта је извршено исцртавање школице, на делу застора који је од бетона. Зидови око површине за игру офарбани су у две боје, црвену и зелену, што даје посебну чар игралишту.

Стазе и степеништа били су у лошем стању, тако да су потпуно обновљени.

На површини од 1274,10 м², извршена је обнова травњака, сетвом травне смеше.

 

© ЈКП Зеленило-Београд