Ново игралиште у Скојевском насељу

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је новоизграђени парк у Скојевском насељу у Раковици. Весић је том приликом подсетио да је овај парк шездесети јавни простор који је у последњих неколико година уређен у Раковици. – Изграђено је, између осталог, деветнаест нових дечјих игралишта, седам теретана на отвореном, десет спортских терена, два парка за псе и трг. Тренутно се ради још једно игралиште у Сердара Јанка Вукотића на Лабудовом брду и требало би да оно буде завршено до краја године. Наставићемо да радимо, а све што је урађено показује колико је важно и Граду и Општини Раковица, која засигурно предњачи, да се среди сваки кутак где људи живе – рекао је Весић.

Он је оценио да инфраструктура нажалост не прати потребе људи, јер нема довољно дечјих игралишта, уређених простора, места за одмор, што је потреба човека у 21. веку.

На површини у Скојевском насељу, коју је уредило ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд није било никаквих садржаја, а сада ће најмлађи суграђани на располагању имати нов, безбедан и модреним реквизитима опремљен простор.

Игралиште се налази у у Ул. Луке Војводића у Скојевском насељу код хотела Орашац.                          

Укупна површина која је уређена износи 2.040,01m². Делови игралишта на којима су постављени реквизити за игру су са подлогом од ливене гуме и међусобно су повезани  стазом од бетонских плоча и лучним стазама од бетона. Уз обе површине постављено је 8 бетонских клупа са наслоном и  једна гарнитуре ''Карађорђе'', као и 4 бетонске ђубријере.

Од нових дечијих реквизита уграђени су једна пењалице ''Игло'', једна љуљашке са два седишта, вртешка ''Сања'', две клацкалице са две руде типа „Рада“, три њихалице типа и једног комбиновани реквизит.

Травњак је обновљен сетвом семена и засађене су нове саднице ниских и средњих лишћарских врста, листопадног и зимзеленог жбуња.

Заједно са Гораном Весићем парк су обишли Милош Симић, председник општине Раковица, Слободан Станојевић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд и државни секретар Милосав Миличковић. 

© ЈКП Зеленило-Београд