Ново дечје игралиште и спортски терен у Раковици

Настављајући са уређењем међублоковских зелених површина, „Зеленило“ се труди да суграђанима пружи могућости за разноврсну рекреацију и разоноду.

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Раковица Владан Коцић обишли су данас међублоковску зелене површине, у улици 11. Крајишке дивизије на општини Раковица, на којој је комплетно реконструисано дечје игралиште и спортски терен.

„Ово је 170. простор који је уређен у последње 3 године. Овакви „урбани џепови“ који се налазе у стамбеним насељима побољшавају квалитет живота људи, томе Град тежи и наставиће са оваквом праксом. Трудимо се да уредимо што више оваквих мањих међублоковскх површина“ –истакао је Весић.

На дечјем игралишту које се састоји из две одвојене површине са подлогом од ливене гуме уграђено је укупно 5 реквизита: две љуљашке на једном делу и клацкалица, њихалица и вртешка на другом. На новоизграђеном игралишту за мали фудбал постављена су два мала гола.

Председник општине Раковица захвалио се Граду и ЈКП „Зеленилу Београд“ што су изашли у сусрет и обновили игралиште старо 30 година и зелену површину на основу иницијативе грађана.

Површине око игралишта и спортског терена су уређене као простор за одмор и релаксацију, са комплетно санираним стазама, више платоа за седење и шах столом за разоноду старијих суграђана. Постављено је 23 клупе и седам ђубријера. Површина под чврстим засторима износи 988,20m².

Травњак је у потпуности обновљен (1.723,80 m²) и засађено је 15 нових стабала листопадног дрвећа врста бреза, јасен, ликвидамбар, сорбус и храст.

© ЈКП Зеленило-Београд