Нови спортски кутак на Новом Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је са директором ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд Слободаном Станојевићем обишао данас нове спортске терене које је ово предузеће изградило у Улици Ђорђа Станојевића, у близини насеља „Белвил”.


Рекреативци и љубитељи спорта сада на 2.500 квадратних метара имају на располагању два нова терена – за мали фудбал и за кошарку, као и модерну теретану на отвореном. 

Градоначелник Радојичић је истакао да су поред игралишта изграђене и приступне стазе, као и да су посађена нова стабла, чиме је цео простор додатно оплемењен.

– Овако уређени међублоковски простори чине Београд лепшим и приступачнијим грађанима за спортске активности. Важно је да суграђани имају овакве терене који им унапређују квалитет живота и служе као места окупљања. Верујем да ћемо и у будућности имати још прилике да дамо свој допринос да суграђани у овом делу града живе још лепше и боље. Свима нам је у интересу да наш град буде здравији и зеленији. Овакви спортски терени предуслов су и за развој врхунског спорта, јер се овде стварају таленти – казао је Радојичић.

Директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић подсетио је да је ово градско предузеће у последњих шест година изградило више од 300 оваквих терена.

– Становници овог насеља нису имали овакав простор до сада, а ми смо успели да у једном, релативно малом простору изградимо фудбалски и кошаркашки терен, као и фитнес вежбалиште на отвореном – истакао је Станојевић.Подлога на спортским теренима је израђена од асфалта, укупне површине 626 квадратних метара. Терени су ограђени ради безбедније и лакше игре. На једном терену су постављена два гола за мали фудбал, а на другом један кош.

У теретани на отвореном постављено је осам реквизита на којима се могу вежбати различите групе мишића и радити кардио-вежбе. Реквизити су постављени на подлози од ливене гуме, површине 112 квадратних метара. 

Прилазне стазе су комплетно обновљене, а око терена је остављена стаза, ширине 1,20 метара, како би посетиоци могли прићи до терена са свих страна.
Читава површина употпуњена је украсним биљкама и дрвећем. На зидовима који формирају жардињере постављено је и 16 клупа за одмор корисника. У жардињере су посађене три украсне шљиве и декоративно шибље. 

Простор је оплемењен садњом још 14 стабала липе и са укупно 270 садница украсног шибља. Травњак је обновљен у зони радова сетвом семена на површини од близу 900 квадратних метара.

© ЈКП Зеленило-Београд