Нови Београд богатији за две нове теретане на отвореном

Грађани Новог Београда добили су на коришћење још две теретане за вежбање на отвореном,  у Блоку 4 и Блоку 45.

Теретана у Блоку 4, налази се у Студентској улици и површине је око 160 квадратних метара. На подлози од каменог агрегата постављено је девет справа за извођење различитих врста вежби за обликовање тела. За предах корисника, поред простора за вежбање, постављене су три клупе. Изграђена је прилазна стаза и постављена је ђубријера како би простор био чист и уредан.

У Блоку 45, суграђанима ће на располагању бити 11 нових справа за вежбање. Ова теретана је површине око 250 м2, са две приступне стазе. Уграђене су две ђубријере и три клупе око простора за вежбање.

Справе које су постављене у обе теретане омогућиће рекреативцима између осталог, да вежбају на вратилу, справи за склекове, разбоју, мердевинама, итд.

Ужурбан живот у престоници не оставља људима превише времена да учине нешто добро за себе. ЈКП Зеленило-Београд препознаје и ослушкује потребе суграђана и труди се да гради све већи број теретана на отвореном. Овакви простори омогућавају суграђанима да имају увек доступну, бесплатну и пре свега здраву рекреацију на отвореном простору, која ће им свакако побољшати здравље, кондицију и квалитет живота у стамбеним насељима.

Зеленило-Београд је до сада изградило 75 теретана на отвореном широм Београда са укупно  422 различите справе за вежбање.

© ЈКП Зеленило-Београд