Настављамо уређење саобрађајница и цветњака широм града

ЈКП „Зеленило-Београд“ уређује још један сегмент дела средње разделне траке на саобраћајници у улици Булевар Михајла Пупина на Новом Београду, на потезу од улице Џона Кенедија до улице Александра Дубчека, где ће на заштитној огради бити постављено 1164 саксије са цвећем.

На заштитну металну ограду су постављене саксије са биљкама различитих врста, чиме је постигнута динамика вертикалног озелењавања. Засађене су украсне коприве, мушкатле, петуније, бегоније као и разне врсте пузавица.

Овај својеврсни „зелени зид“ сада краси већи део улице Булевар Михаила Пупина и доприноси лепшем изгледу окружења и саме саобраћајнице, али и смањењу буке као и апсорбцији загађујућих материја из ваздуха које потичу од великог броја аутомобила.

Уређење разделних трака најпрометнијих саобраћајница у граду, ЈКП „Зеленило-Београд“ започело је 2019. године и до сада су на овај начин улепшане улице Булевар Михајла Пупина, Булевар војводе Мишића, Булевар ослобођења, Улица Радничка и Улица Ушће. На поменутим саобраћајницама укупно је постављено 9006 саксија у којима су посађене биљке разних врста које својим различитим бојама цветова, листова и текстуром чине својеврсне природне „зелене композиције“ и улепшавају простор на ком се налазе.

Поред уређења разделних трака „Зеленило“ сваке године посади милион садница сезонског цвећа у цветњацима широм града, па тако уз нова решења и континуирано одржавање улепшава град, чини га пријатнијим за живот суграђана и чини да уређене зелене површине буду најлепша слика коју гости понесу са собом.

© ЈКП Зеленило-Београд