Маратонска шума богатија за 37 нових стабала

У сусрет 37. Београдском маратону, у „Маратонској шуми“ у парку на Ушћу посађено је 37 нових садница које је донирало ЈКП „Зеленило-Београд“. Пројекат „Маратонска шума“ настао је пре три године са идејом да се подигне свест учесника маратона и шире јавности о значају заштите и унапређења животне средине, али има за циљ побољшања микроклиме у овом делу парка.

Зеленило Београд нам већ трећу годину донира саднице, које заједно садимо овде у Парку пријатељства правећи зелену баријеру између места где се људи рекреирају и булевара којим пролазе аутомобили. Маратонска шума која данас броји преко 100 стабала је резултат веома успешне дугогодишње сарадње са градом Београдом, као покровитељем Београдског маратона.“ – истакао је Дарко Хабуш директор Београдског маратона.

 

„Велико нам је задовољство што већ трећу годину за редом, на позив Београдског маратона, учествујемо у формирању Маратонске шуме. Ова, сада већ традиционална садња, за нас има посебан значај, јер се свим учесницима и поштоваоцима рекреативног трчања указује на значај уређења зелених површина у нашем граду и значају посла које обавља наше Предузеће" - изјавио је Душан Тојагић, в.д. генералног директора ЈКП "Зеленило-Београд"

Младен Ђорић из Привредне коморе Србије најавио је потписивање споразума о сарадњи између Београдског маратона и Привредне коморе Србије почетком априла ове године: Циљ ове сарадње биће подизање свести о заштити животне средине и о одрживо развоју, као и да позовемо све компаније да подрже здрав начин живота.

Одговорно друштвено пословање је део пословне политике Београдског маратона у сферама односа према друштвеној заједници, заштити животне средине и спровођењу хуманитарних кампања.

   

© ЈКП Зеленило-Београд