Купујте јелке са бусеном

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд за Новогодишње и Божићне празнике продаје јелке са бусеном у расадницима Ул. Војводе Степе бр. 405 и Ул. Марије Бурсаћ бб у Земуну, као и у својој цвећари на Канаревом брду.

Цена јелке са бусеном, у зависности од висине (1,4 -2,5 м), по цени од 1.300,00 и 2.500,00 динара.

Picea abies (Смрча) – висине од 1,4 до 1,6 м, цена 1.300,00 дин.

Picea abies (Смрча) – висине од 2,0 до 2,5 м, цена 2.500,00 дин.

За оне суграђане који желе додатно да украсе свој дом, некога обрадују или немају довољно простора за јелку, „Зеленило-Београд“ ће у цвећари на Канаревом брду правити посебне стоне новогодишње аранжмане по жељи и афинитетима купца.

Приликом украшавања јелке  са бусеном посебно треба водити рачуна о кићењу њеног врха, како се не би поломио или оштетио. Једно од могућих начина да се сачува врх, јесте да се уз врх постави оловка, па тек онда украс. Јелку такође не треба поставити близу грејног тела.

Током празника потребно је да се бусен јелке залива водом собне температуре како би се одржала умерена влажност супстрата.

После празника јелка са бусеном може се вратити природи. Дрво не треба одмах износити напоље на место садње, већ је потребно обезбедити период прилагођавања. Најбоље би било да се јелка остави неколико дана у ходнику, а потом да се посади у одговарајућим условима - када земља није замрзнута, односно када спољна температура није испод нуле.

Уколико се јелка сади у двориште, имајте на уму да ће она у наредним годинама израсти у високо дрво, па зато пажљиво треба одабрати место за садњу. Такође, водите рачуна да садницу не засадите сувише близу објекта, а уколико немате адекватно место за садњу, јелку можете донети у наше расаднике, како би је радници „Зеленила“ посадили на унапред планираним површинама у Граду.

ЈКП „Зеленило Београд“ апелује на грађане да купују јелке са бусеном, јер тиме утичу на заштиту животне средине и спречавању сече младих стабала четинара.

© ЈКП Зеленило-Београд