Компанија Хенкел посадила 100 стабала у парку Ушће

У сарадњи са ЈКП „Зеленило-Београд” компанија Хенкел Србија посадила је 100 стабала у парку Ушће и то 50 садница брезе и 50 садница црног бора. Ове године, Хенкел обележава 20 година успешног пословања у Србији, па су запослени у овој компанији удружили снаге и свој дан обележили и акцијом озелењавања, те још једном показали сјајан тимски рад и посвећеност заштити животне средине.

„У име ЈКП ,Зеленило-Београд’, желео бих да се захвалим компанији Хенкел која је изабрала наше Предузеће за партнера у једној овако лепој и значајној активности увећања зеленог фонда нашег града. Тиме су показали да су друштвено одговорна компанија која брине и о животној средини.

,Зеленило’ увек излази у сусрет оваквим захтевима и са поносом могу да истакнем да смо до сада, акције садње стабала успешно спровели са више од 50 компанија, амбасада и предузећа и потпуно сам сигуран да ће овај број у наредном периоду бити у сталном порасту. ,Зеленило-Београд’, сваке године, на јавним зеленим површинама, у оквиру свог редовног Програма посади више од 5000 стабала, а ове године ће тај број бити већи од 8500 стабала“, изјавио је Слободан Станојевић, генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“.

„Наши тимови унутар компаније су чврсто посвећени одрживом пословању, а ми у одељењу финансија смо одлучили да допринесемо Хенкеловој стратегији одрживости кроз иницијативу за укидање папирног отпада и уопште употребе папира током свакодневних пословних активности. Ослонили смо се на процес дигитализације, значајно смо смањили коришћење папира и овом акцијом озелењавања идемо корак даље у намери да допринесемо очувању животне средине. Желео бих да захвалим ЈКП ,Зеленило-Београд’ на одличној сарадњи“, истакао је Милош Ђукановић, директор финансија компаније Хенкел Србија.

© ЈКП Зеленило-Београд