• Почетна
  • Новости
  • ЈКП "Зеленило-Београд" интервенисало на више од 264 локацијe у граду

ЈКП "Зеленило-Београд" интервенисало на више од 264 локацијe у граду

Услед синоћног невремена праћеног јаким ветром, кишом и градом екипе ЈКП „Зеленило-Београд“ имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана.

У току ноћу, Оперативни тим за хитне интервенције нашег Предузећа, интервенисао је на више од 264 локацијe у граду, на санацији преломљених грана или стабала, али и при помоћи суграђанима, којима је јак ветар угрозио стамбене објекте или који услед јаке кише, нису могли да покрену свој аутомобил.

Екипе „Зеленилу“ су на терену, уз употребу неопходне механизације, без престанка већ више од 15 сати и рад ће бити настављен док год за тим буде било потребе, тачније, док се не изврши санација сваког стабла или преломљене гране.

Највише интервенција забележено је на територији општине Звездара, Палилула Земун и Нови Београд.

На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима, као и пад стабла преко саобраћајнице па су екипе „Зеленила“ у најкраћем року изашле на терен и омогућиле поновно неометано одвијање саобраћаја.

Иако радници „Зеленила“, свакога дана, током целе године, обилазе сва стабла на јавним зеленим површинама и примењују све редовне мере неге, сада, услед јаког ветра и кише која је падала, дошло до прелома грана или стабла и овакве ситуације, нажалост, није могуће предвидети.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну Сервисном центру града Београда на број 11011,  на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., као и на број телефона Оперативног тима за хитне интервенције ЈКП „Зеленило – Београд” 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а.

Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

Захваљујемо се суграђанима на стрпљењу и разумевању за запослене у „Зеленилу“ који несебично, без гледања на дужину трајања радног дана, учествују пуним људским и техничким капацитетима на помоћу Београђанима услед ванредних околности изазваних невременом.

 

                                                                     

© ЈКП Зеленило-Београд