Јелке са бусеном поново враћене у природу

Јавно комунално предузеће „Зеленило-Београд“ oрганизовало је данас традиционалну садњу јелки са бусеном које су грађани после празника донели у расаднике предузећа. Суграђанима који су купили јелке са бусеном, а нису имали где да их засаде после празника, „Зеленило“ је дало могућност да јелке донесу у наше расаднике, како би их засадили на површинама где је планирана садња, што су они у великом броју и учинили.

Радницима „Зеленила-Београд“ су у садњи помогли малишани из Предшколске установе 11.април и лекари из Градског завода за јавно здравље Београд. Јелке су засађене на углу улица Марка Челебоновића и Норвешке у насељу Бежанијска коса.

Деца су овом приликом научила због чега је важно чувати животну средину и живи свет који нас окружује , а имали су прилику да виде и како се правилно сади дрвеће и да добију информације како се оно негује после садње. Лекари из Градског завода за јавно здравље су их упознали са здравим животним навикама.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд сваке године организује садњу јелки, како би барем део био враћен природи, имајући у виду чињеницу да се током новогодишњих празника само у Београду уништи хиљаде јелки.

Циљ ове традиционалне Акције је да се деци укаже на значај заштите и очувања природе. Оваквим активностима едукујемо најмлађе, продужавамо живот четинара, утичемо на повећање броја зелених површина у граду, а тиме и на химаније, здравије и квалитетније окружење.

© ЈКП Зеленило-Београд