Интервенције на стаблима услед снеголома

Услед снега, који у Београду од ноћас непрестано пада, екипе ЈКП „Зеленилo-Београд“ имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана.

Наше Предузеће примило је више од 100 пријава које се односе на преломљена стабла и гране широм Београда. Интервенције су у току на више локација и наставиће радове док год за то буде потребе.

На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима, као и пад стабла преко саобраћајнице па су екипе „Зеленила“ у најкраћем року изашле на терен и омогућиле поновно неометано одвијање саобраћаја.

Јутрос је у Борској улицу у Раковици дошло до снегоизвале стабла и том приликом су повређене две девојчице – једна од 13, а друга од 16 година. Према информацијама из УДК „Тиршова“ након првог прегледа, обе девојчице су добро, али се, из предострожности,  врши додатна дијагностика. Дрворедно стабло сребрнолисног јавора, које је, услед тежине снега извалило, било је потпуно здраво. Ово стабло, као и сва стабла у дрвореду у овој улици су у току прошле године орезана – исечене су суве гране и примењене све редовне мере неге.

Иако радници „Зеленила“, свакога дана, током целе године, обилазе сва стабла на јавним зеленим површинама и примењују све мере неге, сада, услед тежине влажног и обилног снега који се задржава на крошњама стабала која су већ олистала, долази до прелома грана или стабла и овакве ситуације, нажалост, није могуће предвидети.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну Сервисном центру града Београда на број 11011, као и на број телефона Оперативног тима за хитне интервенције ЈКП „Зеленило – Београд” на телефон 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Екипе „Зеленила-Београд“ ће наставити радове на санацији стабала докле год за то буде потребе.

 

                                                                

© ЈКП Зеленило-Београд