Интервенција на стаблима услед јаког олујног ветра

Услед синоћњег невремена  у  Београду од ноћас, екипе ЈКП „Зеленило-Београд“ имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана.

ЈКП „Зеленило-Београд“ је услед синоћног јаког ветра  и кише, интервенисало на преко 300 локације на санацији прелома грана или стабла.

Интервенције су извршене на свим локацијама, у периоду од јуче у 20 часова  до јутрос до 9 часова, уз употребу неопходне механизације.

Интервенције су у току на више локација и наставиће радове док год за то буде потребе.

Највише интервенција било је на територији општине Савски венац  и општине Нови Београд.

На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима, као и пад стабла преко саобраћајнице па су екипе „Зеленила“ у најкраћем року изашле на терен и омогућиле поновно неометано одвијање саобраћаја.

Иако радници „Зеленила“, свакога дана, током целе године, обилазе сва стабла на јавним зеленим површинама и примењују све мере неге, сада, услед јаког ветра   и кише која је падала, дошло до прелома грана или стабла и овакве ситуације, нажалост, није могуће предвидети.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну Сервисном центру града Београда на број 11011,  на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  ,као и на број телефона Оперативног тима за хитне интервенције ЈКП „Зеленило – Београд” на телефон 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Екипе „Зеленила-Београд“ ће наставити радове на санацији стабала докле год за то буде потребе.

С поштовањем

   

 

 

© ЈКП Зеленило-Београд