Екипе „Зеленила“ санирају последице ветра

Због јаког ветра који дува у Београду, екипе ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд имају повећан број интервенција.

У току дежурства 05. и 06. фебруара, Оперативни тим за хитне интервенције је санирао преломљена стабла и гране на 41 локацији широм Београда. Већина интервенција вршена је на приватним поседима и површинама које нису у систему одржавања ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд.

Интервенције су вршене на неколико локација на којима су делови стабала падали на електроводове. „Зеленило“ је интервенисалио у Улици Кеј особођења на углу са Караматином где се из приватног дворишта извалило стабло четинара и наслонило на каблове. У Улици Максима Бранковића у Батајници дрво из приватног дворишта се наслонило на каблове. Било је више случајева где је дрвеће пало преко саобраћајница. На путу за торањ на Авали пукло је стабло липе и пало на коловоз. На путу за Јабучки рит из шуме се извалила топола и такође пала преко саобраћајнице. У Моштаничкој улици у насељу Сремчица, из дворишта школе извалило се стабло кестена и препречило улицу.

На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима. У Омладинских бригада 25 преломило се стабло из дворишта школе и пало преко аутомобила, у Јелезовачкој 24 у насељу Ресник извалило се стабло четинара и пало преко возила и оштетило га.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету Центру за информисање ЈКП „Зеленило-Београд“ радним даном од 7:30 до 15:30 часова на тел. 011/2630-506,  а после тог времена дежурној служби ЈКП „Зеленило – Београд”, на телефон 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање,  дежурне инспекције и МУП-а.

Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

© ЈКП Зеленило-Београд