Друштвено одговорним активностима до здравијег окружења

Градоначелник Београда проф. Др Зоран Радојичић, директор компаније „Лукоил Србија“ Денис Рјупин и генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Слободан Станојевић данас су, заједно,  засадили саднице дрвећа на зеленој површини у близини бензинске станице компаније „Лукоил“ на Новом Београду.

„Посебно ми је драго што смо данашњу садњу урадили са представницима „Лукоил Србија“, с обзиром да је то друштвено одговорна компанија која од 2003. године послује у Србији и током свих ових година даје свој допринос стварима које се тичу квалитета живота и интереса грађана Београда и Србије. Компанија „Лукоил Србија“ је допринела обнови Авалског торња и Ботаничке баште али и многим другим активностима у домену здравства, спорта, школства„- рекао је градоначелник.

Овом приликом градоначелник се захвалио и ЈКП „Зеленилу-Београд“ на свакодневним активностима које врши како би се повећао број стабала у граду.

На зеленој површини у Улици Џона Кенедија, у близини „Лукоил Србија“ бензинске станице и „Института за мајку и дете“ засађено је 20 стабала декоративних лишћара- 11 стабала копривића и 9 стабала црвенолисне шљиве. Истовремено је ова компанија, такође уз асистенцију ЈКП „Зеленило-Београд“,Београд,  засадила 3 стабла јавора у близини бензинске станице Авалски пут у парку Јове Илића на Вождовцу.

„Сарадња града Београда и компаније „Лукоил“ јача из године у годину, са сваким новим пројектом који заједно реализујемо већ целих 16 година. Као Београђанина радује ме озелењавање, уређивање нашег града, улагање у очување природе и видим то као позитиван утицај на заједницу у којој „Лукоил“ послује и која је дом његових запослених и његових потрошача. Ова акција долази као природан допринос компаније „Лукоил Србија“ програму озелењавања Београда и надам се да ће у лепоти овог дрвећа његови грађани уживати још дуги низ година“ –изјавио је овом приликом директор Денис Рјупин.

ЈКП “Зеленило-Београд” подржало је данашњу садњу, као што се увек радо одазива и подржава акције компанија које своју друштвену одговорност желе да прикажу  кроз различите активности на побољшању квалитета окружења у којем послују и да својим примером и поступцима, допринесу бољитку друштвене заједнице.

Догађају је присуствовала извршни директор за оперативне послове ЈКП  „Зеленило-Београд“,Београд  Наташа Шишаковић и запослени у компанији „Лукоил Србија“.

© ЈКП Зеленило-Београд