Четрнаести традиционални јесењи камп на Великом Ратном

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је од 12.10. до 15.10.2020. године организовао четрнаести по реду традиционални јесењи камп на Великом Ратном острву, пределу изузетних одлика. Камп је обухватио студенте више факултета Универзитета у Београду, са циљем стицања додатног знања ван редовног наставног програма факултета.

На кампу су учествовали представници стручних институција, студенати и професори Технолошко–металуршког, Биолошког, Шумарског и Географског факултета. 

С обзиром на епидемиолошку ситуацију у Србији распоред активности кампа био је прилагођен препорукама стручних институција. Први пут ове године камп је био организован тако да сваки дан кампа буде резервисан само за по један факултет, односно студенти, професори и сарадници одређеног факултета су организовали дневне активности свога факултета (предавања, вежбе, обилазак острва).

 

Тако су први дан кампа професори и сарадници Шумарског факултета имали активности са својим студентима. Други дан на острву су били професори и сарадници са Технолошко-металуршког факултета. У среду смо били домаћини Географском факултету и расправљали, уз шетњу по острву, о заштити природе, проблемима у систему управљања као и о актуелним дешавањима и пројектима у области заштите.Задњи дан кампа био је резервисан за Биолошки факултет са активностима на узорковању и мерењу параметара водених станишта, као и истраживачком шетњом кроз све зоне заштите ради опсервације птица.

© ЈКП Зеленило-Београд