Београд богатији за 150 стабала

ЈКП „Зеленило-Београд“ је заједно са друштвено одговорним компанијама, које су донирале стабла Београду данас засадило 150 стабала.

У данашњој акцији са Европским фондом за Балкан засађено је 50 садница смрче на десној обали Саве, у близини Моста на Ади. Данашња садња је део акције „Дрво пријатељства“ коју овај фонд спроводи у више градова региона истовремено.

У парку „Ушће“ у на Новом Београду засађено је 100 стабала јавора, који су донација компаније Смурфит Капа.

„Ове године обележавамо сто година од оснивања компаније и сматрали смо да је због израженог загађења и климатских промена најадекватнији начин да обележимо јубилеј, да поклонимо Београду и Београђанима сто стабала.“ -рекао је овом приликом директор компаније Смурфит Капа Милан Марковић.

ЈКП „Зеленило-Београд“ у току наредне године има у плану садњу око 8.500 нових садница на зеленим површинама у граду. Позивамо друштвено одговорне компаније да нам се придруже у садњи и помогну да се зелени фонд града увећа.

Стална и континуирана садња нових стабала је свакако још једна потврда одговорног односа према  очувању и унапређењу зелених површина како би суграђанима обезбедили боравак у што здравијој и пријатнијој средини.

© ЈКП Зеленило-Београд