У МИРИЈЕВУ ЗАСАЂЕНО 30 ЈЕЛКИ СА БУСЕНОМ

DSCF4265За реализацију ове хумане и надасве корисне акције за цео Град а посебно житеље Миријева данашњи, заиста прекрасан зимски дан, био је као наручен.

 

ЈКП „Зеленило Београд“ , општина Звездара и Комунална полиција Града Београда, заједно са грађанима засадили су 30 јелки са бусеном.

 

Владимир Богићевић в.д генералног директора ЈКП „Зеленило Београд“, нагласио је да Предузеће из године у годину многобројним апелима и позивима покушава да анимира што већи број суграђана да своје новогодишње јелке купују само са бусеном али и да их након завршетка празника или сами засаде или доставе „Зеленилу“, да их засади на зеленим површинама Града. Колики су ефекти, односно да ли су они задовољавајући, тешко је рећи али је већ чињеница да ако ове године засадимо тридесет а догодине четрдесет оваквих јелки довољан разлог да са оваквом акцијом наставимо и у наредном периоду. Наравно и на другим општинама и уз очекивање да акција да још боље резултате.

 

DSCF4258За председника општине Звездара, Едипа Шерифова околност да је у овој акцији, коју је организовала општина на својој територији учешће узело и ЈКП „Зеленило Београд“ представља гаранцију да ће се посађене јелке у највећем броју примити и да ће у наредних двадесет, тридесет година красити и хуманизовати овај простор.

 

Допринос овој акцији дала је и комунална полиција садњом две јелке које су током новогодишњих празника улепшавале њихове службене просторије. Међутим, како је истакао Небојша Томић, начелник Комунлане полиције, „на овоме се не завршава наш посао имајући у виду да је наша обавеза да обезбедимо да ове јелке и трајно остану тамо где су засађене“. Поред тога, у Акцији садње учествовало је и десетак припадника Комуналне полиције, као и поједини грађани из околних зграда.

 

Враћањем јелки у природу, продужава се живот четинара, али и утиче на повећање броја зелених површина у граду. Београд има 19 м2 зеленила по становнику, а Европски стандард је 25 м2. Очувањем зеленила и сваком новом садњом доприносимо да се тај проценат повећа и приближи Европском стандарду.

© ЈКП Зеленило-Београд